Εύκολες συνταγές

Συνταγή για πιάτο με πράσινες φακές με νουντλς

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις του πιάτου μας με πράσινες φακές με νουντλς, μια χορταστική και θρεπτική επιλογή που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τη γήινη υφή των πράσινων φακών με την ανακουφιστική υφή των noodles, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών. Είναι μια τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό γεύμα γεμάτο με φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Πράσινες φακές
1 φλιτζάνι

Noodles
200 γραμμάρια

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Κρεμμύδι
1 μεσαίου μεγέθους

Σελίδες σκόρδο
3

Καρότο
1

Μίσχοι σέλινου
2

Ζωμός λαχανικών
4 φλιτζάνια

Τοματοπολτός
2 κουταλιές της σούπας

Φύλλα δάφνης
2

Αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Μαϊντανός
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για το πιάτο με πράσινες φακές με νουντλς, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα φακών και χυλοπίτες
– Ένα μαχαίρι για τον τεμαχισμό λαχανικών
– Ένα ξύλο κοπής για την προετοιμασία των υλικών
– Μεζούρες και κουτάλια για ακριβείς μετρήσεις
– Ξύλινη κουτάλα για ανακάτεμα
– Ένα μπολ σερβιρίσματος για παρουσίαση
– Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
– Μια εστία ή εστία για μαγείρεμα

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε ξεπλένοντας τις πράσινες φακές κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να αρωματίσουν.
3. Τώρα, προσθέστε τα κοτσάνια καρότου και σέλινου σε κύβους στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
4. Ενσωματώστε τις ξεπλυμένες πράσινες φακές στην κατσαρόλα και ανακατέψτε όλα καλά.
5. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και μετά τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το ξερό θυμάρι, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
6. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήστε το να σιγοβράσει απαλά για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
7. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
8. Μόλις ψηθούν οι φακές, πετάξτε τα φύλλα δάφνης και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
9. Συνδυάστε τα ψημένα noodles με το μείγμα φακής στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε απαλά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί καλά με τον γευστικό ζωμό.
10. Σερβίρετε το πιάτο με πράσινες φακές με Noodles ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο ​​μαϊντανό για πρόσθετη νότα φρεσκάδας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτό το πιάτο με πράσινες φακές με νουντλς είναι περίπου 45 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για το ψιλοκόψιμο και το σοτάρισμα των λαχανικών, το μαγείρεμα των φακών και την προετοιμασία των ζυμαρικών. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή, ιδανική για ένα δείπνο το βράδυ ή ένα ζεστό γεύμα το Σαββατοκύριακο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, αυτή η συνταγή είναι ήδη κατάλληλη ως έχει. Τα συστατικά που αναφέρονται είναι φυτικής προέλευσης, παρέχοντας μια θρεπτική επιλογή vegan γεύματος. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε το πιάτο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά λαχανικά ή να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά και βότανα για να βελτιώσετε το γευστικό προφίλ. Επιπλέον, μπορείτε να εξερευνήσετε χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους νουντλς, όπως νουντλς ρυζιού ή νουντλς ολικής αλέσεως, ανάλογα με τις διατροφικές σας ανάγκες και τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά τις πράσινες φακές πριν τις μαγειρέψετε για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα.
– Το σοτάρισμα των κρεμμυδιών και του σκόρδου σε ελαιόλαδο απελευθερώνει τις γεύσεις τους και προσθέτει βάθος στο πιάτο.
– Το κόψιμο των καρότων και του σέλινου σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα.
– Το μαγείρεμα των φακών σε ζωμό λαχανικών τις εμποτίζει με μια πλούσια και αλμυρή γεύση.
– Σιγοβράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις από το ζωμό και τα καρυκεύματα.
– Το μαγείρεμα των νουντλς χωριστά βοηθά στη διατήρηση της υφής τους και αποτρέπει το να μαλακώσουν.
– Ανακατεύοντας τα μαγειρεμένα νουντλς με το μείγμα φακής στο τέλος, διασφαλίζει ότι θα επικαλυφθούν με τον νόστιμο ζωμό.
– Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή βότανα εάν θέλετε.
– Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο ​​μαϊντανό για μια ζωηρή και αρωματική πινελιά.

Τώρα που έχετε οπλιστεί με αυτές τις συμβουλές, ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε στην κουζίνα και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο με πράσινες φακές με νουντλς!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα του πιάτου με πράσινες φακές με νουντλς:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
315

Πρωτεΐνη
15 g

Υδατάνθρακες
55 g

Ίνα
12g

Παχιά
5 g

Νάτριο
720 mg

Κάλιο
600 mg

Βιταμίνη Α
80%

Βιταμίνη C
10%

Ασβέστιο
6%

Σίδερο
20%

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες ή τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το πιάτο με πράσινες φακές με νουντλς, μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος ή σε ατομικά μπολ. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό για ένα ποπ πράσινο και πρόσθετη φρεσκάδα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω για οπτική γοητεία.

Όσον αφορά τις συνοδευτικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να συνδυάσετε αυτό το πιάτο με μια τραγανή πράσινη σαλάτα ντυμένη με βινεγκρέτ λεμονιού για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να το σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή σκόρδο για ένα ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα. Το ψωμί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απορροφήσει τον γευστικό ζωμό, δημιουργώντας μια ακόμα πιο απολαυστική γευστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το πιάτο πράσινης φακής με νουντλς μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες. Όταν το ξαναζεστάνετε, προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών ή νερό για να διατηρήσετε την επιθυμητή συνοχή. Είναι μια βολική επιλογή για την προετοιμασία γεύματος ή την απόλαυση ως γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο κατά τις πολυάσχολες καθημερινές.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτό το πιάτο με πράσινες φακές με νουντλς προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών του:

  • Οι πράσινες φακές είναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες, προάγοντας τον κορεσμό και βοηθώντας στην πέψη. Παρέχουν επίσης απαραίτητα μέταλλα όπως σίδηρο, κάλιο και φυλλικό οξύ.
  • Τα noodles από δημητριακά ολικής αλέσεως προσφέρουν σύνθετους υδατάνθρακες, παρέχοντας σταθερή ενέργεια και φυτικές ίνες για ένα υγιές πεπτικό σύστημα.
  • Λαχανικά όπως τα καρότα και το σέλινο είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της υγείας των ματιών.
  • Το ελαιόλαδο, που χρησιμοποιείται με μέτρο, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς στα μονοακόρεστα λίπη και προσθέτει μια ευχάριστη γεύση στο πιάτο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button